Kymmenen vuotta tuli täyteen!

Tänään 22.11.2021 Maisteri Kousan agentuurilla ja editoinnilla on juhlapäivä – tasan kymmenen vuotta sitten marssin pankkiin ja maksoin yrityksen tilille osakepääoman 2500 euroa. Siitä alkoi yrittäjän taival, ensin puolisen vuotta Aalto-yliopiston Start-up Centerissä Ruoholahdessa ja elokuusta 2012 lähtien kokonaan omin voimin.

Upeat mutta myös vaativat kymmenen vuotta ovat nyt takana. Olen saanut tehdä unelmatyötäni mielenkiintoisten ihmisten ja kirjojen parissa. Pelkästään tänä vuonna Maisterin putiikissa on kätilöity maailmalle mm. Urmas A. Hilapielen Kino-Suomi (Teos), Timo Soinin Yhden miehen enemmistö (Otava), Raimo Sundelinin Meren muisti (John Nurmisen säätiö) ja Johanna Pakolan Vaarallisilla vesillä (John Nurmisen säätiö).

Työ Kriittisen korkeakoulun Tietokirjoittajakoulun opettajana jatkuu nyt jo kolmatta lukuvuotta. On antoisaa seurata mitä erilaisimpien kirjojen syntyprosessia ajatuksesta valmiiksi käsikirjoitukseksi ja opastaa eteenpäin ensimmäistä tietokirjaansa kirjoittavia eri alojen asiantuntijoita.

Suomessa on tapana sanoa, että ”juhlimme työn merkeissä”, ja se pitää paikkansa myös Maisteri Kousan juhlapäivänä (etenkin koronatilanteen takia). Työ parempien kirjojen puolesta siis jatkukoon ilman lasien kilistelyä, mutta kohotan virtuaalisen maljan kaikille teille, joiden polut ovat vuosien mittaan ristenneet Maisterin polkujen kanssa! Samalla odotan innolla tulevia kirjoja ja uusia kohtaamisia. En ole lukemisen ja sen myötä sivistyksen hiipumisesta huolissani – niin kauan kuin meillä on tarve jakaa ajatuksia kirjoitetussa muodossa, niin kauan kirjoille on tarve. Se jos mikä on juhlan aihe!