Maaliskuun myydyimmät

Maaliskuu on kirjakaupoissa perinteisesti hiljaista aikaa, koska lukijoilla on vielä joululahjaksi saatuja ja kirja-alesta hankittuja kirjoja pinossa odottamassa lukemista. Toukokuussa kirjamyynti saa vauhtia äitienpäivästä ja koulujen päättäjäisistä, ja siitä se sitten kiihtyy syksyä kohti.

Tietokirjojen myydyimpien listalla on ylimmäksi noussut Sikke Sumarin Sikke – ruokaa rakkaudella. Hauskaa, että netistä nykyään niin helposti löytyvät ruokaohjeet eivät ole syöneet paperikirjojen menekkiä. Toisena listalla on varsin ajankohtainen kirja Linnut äänessä. Se kuuluu jo ostoslistalleni mökkikauden ja lintujen tarkkailun nyt käynnistyessä.

 

Kaunokirjalistan kärjestä löytyvät Katja Ketun Kätilö ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja. Molemmat kirjat ovat mainioita ja varmasti paikkansa listalla ansainneet, mutta silti toivon, että lukijat ehtisivät tutustua myös muihin kuin näihin listoille päässeisiin kirjoihin.  Oma aikani on vierähtänyt työhöni liittyvän lukemisen ohessa aivan mainion Henrik Berggrenin Olof Palme – edessä ihana tulevaisuus -kirjan parissa. Kirja on kertakaikkisen hyvä analyysi 1900-luvusta pohjoismaisesta vinkkelistä katsottuna.

 

Katso koko myydyimpien kirjojen lista:

http://cult24.fi/tuomas-kyron-mielensapahoittajat-myyvat-kuin-haka/