Saana Katilan Maanalaiset tanssivat aamuisin on ilmestynyt

Saana Katilan esikoisromaani Maanalaiset tanssivat aamuisin on ilmestynyt:

 

”Vuosituhannen loppu, Helsinki, ravekulttuurin kulta-aika. Elämä on bileet – ja bileet ovat vapaa maa, jossa jokainen saa valita olemassaolonsa tahdin.

 

Tämän kaiken keskellä biologiaa opiskeleva Kasper ja hänen ystävänsä – hänen heimonsa – tanssivat, juhlivat, rakastuvat ja potevat laskuja. He liftaavat, kulkevat kattoja pitkin ja huutavat tunneleissa… Kun Kasper kohtaa Sissin, leiskuvan punatukkaisen tytön joka on niin helvetin elossa, kaikki tuntuu mahdolliselta. Mutta siihen kaikkeen kuuluu myös luisuminen, menetys, suistuminen pimeään…”

 

Maisteri Kousan agentuuri ja editointi välitti teoksen  julkaisuoikeudet Kustannusosakeyhtiö Kosmokselle. Esilukijoiden ajatuksia käsikirjoituksesta: 

 

”Teksti on todella nautittavaa luettavaa, parasta suomalaista nykykirjallisuutta, jota olen aikoihin lukenut. Kieli on raikasta ja vetää mukaansa.”

 

”Ehkä suurimmaksi iloksi nousee se, kuinka todelliselta kaikki tuntuu. Kuvaus on tarkkaa, eikä mistään jää falski tai ohueksi jätetty kuva.”

 

”Vaikuttava teos ja tietynlainen sukupolvikuvaus. Mitä se on, kun voi saada mitä vain, mutta kukaan ei tunnu tietävän mitä haluaa. ”