Uusia kirjoja Maisterin käsien kautta

Kolme kiinnostavaa JOHN NURMISEN SÄÄTIÖN kustantamaa uutuuskirjaa on ilmestynyt kirjakauppoihin. Kaikkien kirjojen toimitustyön on tehnyt MAISTERI KOUSAN AGENTUURI JA EDITOINTI OY.

 

Lokakuun alussa Turun kirjamessuilla julkistettiin upea Ranskan viimeisen kuninkaan retkikunta – La Recherche Lapissa -teos. Sen kirjoittajat ovat professori Jan Borm, dosentti Osmo Pekonen, professori Juha Pentikäinen, toimituspäällikkö Märtha Norrback ja professori Matti Klinge. Kirjan päätoimittaja on Tuula Kousa.

Kirjan artikkeleissa kerrotaan retkikunnan matkan lisäksi mm. Lars Levi Laestadiuksen roolista retkikunnan Lapin-oppaana, kuninkaan nuoruudenseikkailuista, joiden yhtenä seurauksena Muonion pappilaan syntyi poikalapsi, sekä retkikunnan tutkimusraportin kirjoittajan suhteesta Aurora Karamziniin, häikäisevään seurapiirikaunottareen ja hyväntekijään. Korvetin mukana matkanneen taiteilijan mestarillisista teoskuvista monet julkaistaan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

 

Mikko Huhtamiehen Pohjolan Atlantis – Uskomattomia ideoita Itämerellä ilmestyi syyskuun lopussa. Huhtamies kertoo kirjassaan Itämereen ja merenkulkuun liittyvistä ihmeellisistä keksinnöistä ja utopistisista ideoista. Pohjoisen ja etelän, Itämeren ja Välimeren kulttuurinen vuorovaikutus nousevat esiin tarinoissa, jotka kertovat muun muassa kaleerilaivastosta, Viaporin rakennustyömaasta, Fageröön suunnitellusta utopiasta ja merkillisistä sukelluskojeista.

 

Toukokuussa ilmestyi Eero Lehtisen Pakko purjehtia. Kolminkertaisen maailmanympäripurjehtijan teos on sekä kurkistus suomalaisen purjehduksen lähihistoriaan että käytännönläheinen johtamisopas. Koskettavien purjehduskokemusten ohella Lehtinen avaa lukijalle rohkeasti myös yksityiselämänsä kipupisteet. ”Eero Lehtisen muistelmat on varmasti inhimillisin ja emotionaalisinkin kaikista säätiön julkaisemista hienoista meriteoksista.” (Kauppalehti 15.7.2014)